Our site uses cookies to remember your page views, giving you a better experience. By browsing on our website you accept this, click here for more information.
Mannoury is eigendom en ontwikkeld door Aedes

‘ONTWORPEN VOOR DE TOEKOMSTBESTENDIGE STAD’

Mannoury is een groene oase in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark en de ring. De balkons en daken van het appartementencomplex zijn het hele jaar door begroeid: een verademing midden in de stad en verkoelend tijdens warme zomers. De appartementen zijn smaakvol ingericht en ontworpen met materialen die lang meegaan. Vanaf de zomer van 2021 huur je hier een duurzaam appartement of comfortabele vrijesectorwoning in Amsterdam.

Duurzaam en groen huren midden in Amsterdam

Wonen in weelderig groen, mooi en verkoelend

Appartementencomplex Mannoury in Amsterdam Nieuw-West is ontworpen voor de toekomstbestendige stad. De twee woonblokken laten zien hoe we onze steden en gebouwen kunnen verduurzamen. In deze betaalbare huurappartementen en vrijesectorwoningen woon je heerlijk: koel, groen en CO2-neutraal.

SUSTAINABLE FEATURES

Klimaat

Duurzaam en groen

In de afwerking van appartementencomplex Mannoury is duurzaam gekozen voor robuuste materialen die lang meegaan. De balkons en daken zijn het hele jaar groen.

Klimaat

Eigen zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak leveren energie voor Mannoury. De vrijesectorwoningen beschikken over ‘eigen’ panelen gekoppeld aan de meterkast, en besparen zo op de elektriciteitsrekening.

Klimaat

Elektrische laadpunten

In de parkeergarage zijn verschillende plekken uitgerust met mogelijkheid voor elektrisch laden. De elektriciteit voor de laadpalen komt van de zonnepanelen op de daken.

Stadsverwarming zonder gas

De appartementen zijn aangesloten op gasloze stadsverwarming. Warm water en warmte - afkomstig van restwarmte van bedrijven - komen via een netwerk van waterleidingen in huis.

Klimaat

Circulair watergebruik

Bewoners dragen bij aan de irrigatie van groene daken en balkons doordat een deel van het gebruikte douchewater wordt opgevangen, gefilterd en naar het dak gepompt voor groenbewatering.

Klimaat

CO2 Footprint neutraal

Mannoury bespaart CO2 dankzij zonnepanelen en slimme blauwgroene daken. Daarnaast is de CO2-uitstoot van bouw en 25 jaar exploitatie volledig gecompenseerd door investeringen in groene projecten die CO2 opnemen uit de lucht.